Friday, 24 August 2012

Mount Rushmore

Del 5

Med 405 mil kvar hem satte vi av mot South Dakota och Mount Rushmore.
Mount Rushmore där 4 presidenter är ut karvade i ett berg, vi valde att ta denna lite längre väg eftersom när man är så nära något så tyckte vi att vi inte kunde missa det.

Det tog 14 år innan de var klara, själva skulpterandet tog "bara" 6,5 år men brist på pengar och dåligt väder försenades det hela.
Vill du läsa mer om det kan du göra det HÄR


Efter detta fortsatte våran resa med vägar som aldrig tog slut. (Ja det kändes som det)På denna resa har jag också fått se underbara solnedgångar och soluppgångar.

Solnedgång någonstans

Soluppgång någonstans

Underbar natur och landskap och lite andra små roliga saker :)En kolibri 

Är ni kvar? :)

Efter exakt 48 timmar var vi hemma, trötta som aldrig förr sjönk vi ner i soffan och började tänka efter vilken RESA vi hade gjort!

Kommer nog inte att göra om detta ( jag säger nog, med oss så vet man aldrig :) ) men lite lustigt är det nu när man sitter och kollar avstånd till olika platser och kommer på sig själv med att säga: ähh det är ju bara 160 mil dit, det är ju inget!

Så syster: see you in San Francisco :)
( vi kör :) )

2 comments:

  1. Vilken resa!! Jag kanner sa val igen det dar med att sitta i bilen och vagarna verkar aldrig ta slut. Vi har ju bilat genom hela USA da vi forst bodde i NC, sen bilade vi halften (plus massa resmal daremellan) till Kansas dar vi bodde i 3 ar och sen tog vi resten mot vastkusten nar vi flyttade till Yuma. Det ar sa langa strackor och avstand overallt. Nu har vi ju varit tvungna att ta stopp ofta for att lata barnen springa runt och vi har alltid stannat och sovit pa hotell pa natterna da barnen ar sma. Men att kora i strack langre strackor ar jattejobbigt. Men vad kul att se Mount Rushmore! Det ar ju som du sager, ar man iallafall i narheten av nagot speciellt vill man ju ta det pa vagen sa att saga..Fina bilder!
    Kram

    ReplyDelete
  2. Åh vad coolt att få ha sett dem i verkligheten! :-) Kram

    ReplyDelete