Monday, 11 March 2013

Mushy Peas

Dagens middag Fish & Chips.

Gjorde mushy peas eftersom 1 i denna familj tycker om det.

Om du har haft Fish & Chips i England så har du kanske sett denna gröna röra.

Själv tycker jag inte om ärtor överhuvudtaget så vad jag tycker om mushy peas tror jag ni vet :)

Gjorde även remouladsås den tycker jag om även om jag fram till för ett par veckor sen inte åt det.


Om nu någon vill ha recepten så kommer dem här:

Mushy Peas 4 port:
280g frusna ärtor
60 ml grädde
1 msk margarin
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Koka upp lättsaltat vatten och koka ärtorna ca 3-5 min tills de är klara.
Häll av och lägg ärtorna, margarinet, grädden och kryddorna i en mixer och mixa ihop till en grön tjock sörja.
Klart.

Remouladsås:

2 msk finhackad smörgåsgurka
1 dl hemgjord majonnäs
eller 1 dl köpt majonnäs
1 dl crème fraiche funkar bra med gräddfil
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
3 krm salt
1 krm vitpeppar
0.5 tsk gurkmeja

Blanda ihop allting och ställ in i kylskåpet ca 1 timme.






1 comment:

  1. Vilken härlig färg!
    Jag gillar ärtor. :)

    ReplyDelete