Wednesday, 21 December 2016

Det rullar på....

Onsdagkväll... Bara 2 dagar, typ, kvar till julafton.

Jag har en hel del kvar att göra och lite julklappar kvar att köpa. De julklappar som jag har kvar är iofs stockings, alltså för julstrumporna så det ska väl gå någorlunda smärtfritt att ordna det :)

Matväg är det en del kvar men har betat av de senaste dagarna.

Köttbullar och "Prinskorv" gjorde jag häromdagen.
Igår gjorde jag saltgurka och pressgurka.
Skinka och revbenspjäll har jag gjort idag.
Jag har precis tagit ut kavringen ur ugnen. Ingen jul utan kavring :)
Sen är det väl inte så mycket mer för julafton som ska fixas eller inte i förväg iaf.
Ägg, risgrynsgröt och mimosa gör jag på lördagsmorgon.

Sen har jag ju lite att fixa till på söndag, juldagen.

Mince pies gjorde jag i söndags, pork pies, andra omgången, gjorde jag i måndags.
Imorgon ska jag göra Yorkshire puddings och möjligtvis lite knäck, som inte har nåt att göra med juldagen.

En roast, ugnsstekt potatis, grönsaker, gravy och kalkon ska avnjutas på juldagen oxå, så det ska ordnas.
Mycket mat blir det men har sagt i år, som alla andra år, att jag/vi ska inte göra så mycket av allt så vi får se om det funkar i år.
Men jag kommer att leva på julskinka och kalkon till nyår!


Mince pies
                                        



I söndags, Lucia, så pysslade vi ihop ett pepparkaks"hus" jag och sonen. Blev helt ok även om spritspåsen paja mitt under spritsningen... 

Millenium Falcon
                                         

Jag bakade lite lussekatter dagen till ära oxå.

                                         

På tal om Star Wars, ( Millenium Falcon ), har ni sett den nya filmen Rogue One?

Vi var och såg den förra veckan då den hade premiär och säger bara det att har ni inte sett den så gå och gör det. Ja om ni gillar Star Wars filmer såklart.

Nu ska jag lägga mig i soffan och slöa lite.

Ha det bäst!

Monday, 5 December 2016

Jag vill ha blommig falukorv......

Den behöver inte vara blommig bara det är en falukorv...

Jag har i 6 år letat efter nåt som är som falukorv, i smak, lukt och utseende.
Ingen tur på den fronten.

Alltså när jag bodde i Sverige så fanns den bara där, så enkelt att slänga ihop en stroganoff eller skjutsa in den i ugnen eller helt enkelt steka skivor av den.

 "Don't Know What You Got (Till It's Gone)"

Trodde väl aldrig att jag skulle sakna den där korva biten....
Men det har jag gjort, jag har drömt om den, kanske inte men inte långt ifrån.

Så i förra veckan så ploppade det upp en kommentar om en svensk blogg i Kanada som utlovade en korv i Kanada som i stora drag typ var som falukorv.

Korven fanns i min affär och idag var det dags för halleluja momentet.

Jag är i himlen, korv himmelen :)


Tror inte jag varit så "lycklig" över mat på väldigt länge.


Så dagens middag blev: Stuvade skruvade makaroner och stekt "falukorv"

MUMS!!

Det finns uppenbarligen 2 korvar som ska likna den svenska korven, jag har bara hittat en av dem och det är denna:




Freybe Lyoner Sausage.


Annars, förutom korv uppenbarelser, så har det snöat här idag. Riktigt mycket faktiskt. Ja för att vara här och det ligger kvar.
Nu ska det inte snöa igen förrän på torsdag och fredag och sen är regnet tillbaka.




Nu ska jag se ett avsnitt av Gilmore Girls: A year in the life, har sett Winter och Spring så nu är det dags för Summer.

Har ni sett dem?



Ha det bäst!



Tuesday, 11 October 2016

Rester


Så här dagen efter Thanksgiving så har jag som alla andra år ganska mycket kalkon över.

Även om vi inte köpte en stor kalkon så blir det en hel del över. 

Så idag till middag blev det "leftovers". 
Riktigt lyckat faktisk, en slags "lasagne" skulle man typ kunna säga. 

                                    

Pastasås i botten, kalkonbitar, ost och fjärilspasta och sen varva det igen avsluta med pastasås och ost. 185 grader i ugnen ca 25 min. Sen är det bara att käka. 
Smaklig spis! 

Monday, 10 October 2016

Pumpkin Pie.... Nej tack!

Happy Thanksgiving!

                                         


Thanksgiving idag och jag har lagat kalkon, ugnsstekt  potatis, ugnsstekta grönsaker, gravy, tranbär sås, världens godaste brysselkål och knäckig äppelpaj.


                                                      


Allt har gått i ett och konstigt nog så har det inte känts stressigt alls och jag kan inte säga att jag hade förberett utan allt gjordes idag men som sagt det har bara flytt på.

Många pumpa pajer äts den här helgen och idag men inte här inte :) jag har smakat och det var ingen favorit direkt så vi äter äppelpaj. 

                                                       



Men nu ska jag sätta mig ner och njuta av allt.

Ha det bäst!

Tuesday, 27 September 2016

6 ÅR!!!

6 ÅR:

har det gått sen vi landade här i Kanada 27:e sept 2010

sen vi lämnade Sverige

som är en lång tid men som känns som en väldigt kort tid


GRATTIS:

Kanada som har haft och har äran ;-) att ha oss här.


Men på riktigt det känns inte som 6 långa år utan som 6 korta år.
Åren bara går stämmer väldigt bra i detta sammanhang.
För det har dem gjort bara swisch försvunnit.

Så ikväll blir det bio besök lite firande så..
Näe vi skulle gått i torsdags på premiären eller dagen före premiären men jag mådde lite halv kasst då så vi struntade i det så det blir ikväll istället.

Vad vi ska se?

The Magnificent Seven


Ha det bäst!


Wednesday, 21 September 2016

Long time no see

Det var väldigt länge sen som jag skrev här.
Senaste inlägget var i somras och nu sitter jag här "last day of summer" då det imorgon är första höst dagen.  ingen aning hur man uttrycker det på svenska.. :)


Men vad snabbt allting går, känns som det just var sommar och semester och tanken på höst var så långt borta.

Min sommar och våran semester var helt underbar, även om inte allt gick enligt planer men så är det.

Vi började våran semester med en hike som skulle varat mycket längre än 3 hike dagar men man ska lyssna på sin kropp och min slog fullständigt bakut!! men en helt otrolig och minnesvärd upplevelse.

Sen blev det en roadtrip längst med västkusten söderut, soligt och otroligt varmt.

Väl hemma från den trippen så styrdes kosan ännu mera västerut med andra ord till Vancouver Island.
där tillbringade vi ett par dagar med att lata oss och se underbar natur och vattenfall och gå på hängbroar.

                                                  

                                     


That's all for now :)

Ha det bäst!

Wednesday, 6 July 2016

Önska mig lycka till!

Åhh gosh dagarna bara flyger iväg och just nu har jag mycket som snurrar i huvet.
De som känner mig vet att jag är ingen planerings människa eller organiserad.

Men trots det så gör jag mitt bästa just nu för jag ska och håller på att planera mat för 2 personer 3 mål om dagen plus snacks för typ 14 dagar....
Det är inte lite mat.
Plus att det ska ta liten plats och helst inte väga nåt heller.

Så jag har fullt upp med att torka mat, frukt och grönsaker just nu.

Sen har vi det där med packning....
Kan ju säga att jag är ingen höjdare på det heller :)

Om man säger så här, vi planerade att vara iväg i 4 dagar, jag hade en full carry on resväska packad...


Jag ska vara iväg 2 veckor och måste packa minimalt och lätt.

Så önska mig lycka till för jag behöver det!!!

Ha det bäst