Monday, 30 March 2015

Tillbaka till vardagen

Jaha då var det vardag igen.
2 veckor har sonen varit hemma, det har ju varit Spring break men idag startade skolan igen.
Så det betyder att jag är hemma själv om dagarna igen.

Imorgon tänkte jag påsk pynta lite, om jag får tag i nått påskris.
Så förhoppningsvis så håller sig regnet borta i em så att jag kan gå ut och fixa det.

Och så ska jag göra lite påskgodis oxå hade jag tänkt.

Bättra på minnet skulle jag behöva, var på Ikea 2 gånger i helgen och glömde helt bort att köpa räkor.

De enda räkorna jag äter (tycker om) är ju Ikeas men men får skylla mig själv så det blir ägghalvor ytan räkor i år, att åka till Ikea en vardags em är nåt som jag absolut inte känner för eftersom det är sådana bilköer på väg hem. Folk som pendlar hem från jobb i Vancouver och de är ett par stycken :p.

Nähä nu ska jag käka en liten sen lunch innan jag går ut till affären för lite shopping.

Ha det!



Wednesday, 25 March 2015

Våfflor

Idag är det ju våffeldagen i Sverige och svensk som jag är så ska jag såklart äta våfflor idag :)

( Har ingen aning om det är en våffeldag i andra länder )

Jag gillar ju mest tunna frasiga hjärtformade våfflor men eftersom jag inte har ett sådan järn här så får det bli den tjocka varianten istället men järnet är runt i iallafall, haha.

Däremot måste jag ändra i mitt recept eftersom jag inte har mjölk hemma och ute spöregnar det så jag känner inte för att gå ut till affären men jag har half and half hemma, hälften mjölk hälften grädde, så det ska nog bli bra :)


Igår var det riktigt skönt här soligt och varmt, gå ut utan jacka varmt var det och idag som sagt regn och ruggigt.

Gårdagen bjöd på god mat också ( om jag får säga det själv )

Vi åt Sloppy Joes, vilket är typ köttfärssås på bröd, det finns massor med recept men jag kör efter det här : Super Sloppy Joes av Rachael Ray

Mums Mums

Thursday, 19 March 2015

DST

Är det inte meningen att man ska känna sig piggare och få mer energi när man ställer om till sommartid?

Enda skillnaden är att vi äter middag senare, pga att det är ljust längre på kvällen och jag glömmer bort vad klockan är.

Fråga mig inte hur det hänger ihop :)

Jag har nu i nästan 2 veckor varit sjukt trött och inte blir det bättre av regnet som drippar utanför idag och ska visst göra så i 1 vecka till....

Näe nu ska jag röra på mig innan jag somnar i soffan...




DST= Daylight Saving Time

Wednesday, 25 February 2015

Pink Shirt Day

Today here in Canada it is Pink Shirt Day.

Today you wear something pink to show that you are against bullying.

You can read more about it here: Pink Shirt Day





Wednesday, 18 February 2015

Spicy Singapore Noodles

Härom dagen lagade jag ju någonting nytt och det blev riktigt gott faktiskt.


Och mycket blev det också :)

Men varför ser aldrig maten ut som i recepten? Det är soya och ostronsås i det här receptet och det är mörka såser så varför är inte recept bilden "mörk"?

Receptet med bild :) hittar ni HÄR

Och här nedan, kopierat direkt från sidan :)

Jag hade i mindre soja och mer Sriracha än vad som står i receptet.

(1 Cup är 2,5 dl)


Spicy Singapore Noodles

This Chinese take-out favourite is easy to make at home.

INGREDIENTS
Spicy Singapore Noodles 
1/2 (14-ounce) package vermicelli rice noodles
3 tbsp. vegetable oil
chicken breasts, thinly sliced
1 to 3 Thai chile peppers, to taste
2 cloves garlic, chopped
1 tbsp. chopped ginger
Salt, to taste
carrot, thinly sliced
celery ribs, thinly sliced
1/2 small onion, sliced
1/2 to 1 small red pepper, sliced
1 cup small broccoli florets
Handful snow peas, trimmed and halved
1 tsp. curry powder
1 tbsp. ground turmeric
2 handfuls baby cooked shrimp (about 1 cup)
Handful bean sprouts
green onions, sliced
Juice of 1 lime

Singapore Stir-Fry Sauce
2 tsp. sugar
2 tbsp. rice wine vinegar
2 tbsp. oyster sauce
2 tbsp. soy sauce or to taste
1 tbsp. hot sauce, such as sambal oelek or sriracha, to taste
Splash of chicken stock

PREPARATION
Spicy Singapore Noodles 
Soak rice noodles in cold water, about 1 hour.
Heat wok or large sauté pan over high heat. Add oil. When oil is hot, add chicken, Thai chiles, to taste, garlic and ginger. Season with salt. Stir fry for 1 to 2 minutes.
Add carrot, celery, onion, red pepper, broccoli and snow peas. Stir fry for 1 to 2 minutes. Add curry powder and turmeric and stir fry for another 1 to 2 minutes. Add noodles and Singapore Stir-Fry Sauce. Toss to combine. Cover and cook until vegetables are tender crisp, about 1 to 2 minutes. Stir in baby shrimp, bean sprouts and green onions. Let heat through, about 1 minute. Finish with squeeze of lime and serve.
Singapore Stir-Fry Sauce
Combine sugar, vinegar, oyster, soy sauce, hot sauce and chicken stock.


Yield: 4 servings.

Shrove Tuesday

Igår var det ju shrove tuesday, fettisdag, pancake day, det är väl några av namnen beroende på vart man är.

Iallafall så började jag dagen med pannkakor till frukost och avslutade dagen med en semmelwrap.
Är det Fat Tuesday så är det :D