Dagens middag Fish & Chips.
Gjorde mushy peas eftersom 1 i denna familj tycker om det.
Om du har haft Fish & Chips i England så har du kanske sett denna gröna röra.
Själv tycker jag inte om ärtor överhuvudtaget så vad jag tycker om mushy peas tror jag ni vet :)
Gjorde även remouladsås den tycker jag om även om jag fram till för ett par veckor sen inte åt det.
Om nu någon vill ha recepten så kommer dem här:
Mushy Peas 4 port:
280g frusna ärtor
60 ml grädde
1 msk margarin
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Koka upp lättsaltat vatten och koka ärtorna ca 3-5 min tills de är klara.
Häll av och lägg ärtorna, margarinet, grädden och kryddorna i en mixer och mixa ihop till en grön tjock sörja.
Klart.
Remouladsås:
2 msk finhackad smörgåsgurka
1 dl hemgjord majonnäs
eller 1 dl köpt majonnäs
1 dl crème fraiche funkar bra med gräddfil
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
3 krm salt
1 krm vitpeppar
0.5 tsk gurkmeja
Blanda ihop allting och ställ in i kylskåpet ca 1 timme.
Vilken härlig färg!
ReplyDeleteJag gillar ärtor. :)