Jodå brödet blev bra, gott.
Gjorde det i min bakmaskin det blev ganska kompakt men helt ok, nästa gång kommer jag nog att baka det i ugnen.
Recept:
280 ml varmt vatten
1½ msk olja
83 ml melass (molasses heter det här en väldigt mörk sirap)
3 msk kakao
1 msk brödkummin ( om man vill)
1½ tsk salt
325 ml brödmjöl ( jag använde vanligt eftersom jag inte hade det hemma)
250 ml rågmjöl
250 ml fullkornsvetemjöl
2½ tsk torr jäst ( här använde jag bakmaskin jäst )
Blanda, knåda och låt den jäsa i 30 min.
Knåda lite till, lägg i brödform, låt jäsa i 1 timme.
Baka i 175 grader i typ 45 min.
Några ingredienser som jag inte alls känner igen.
ReplyDeleteMen så bra att det blev gott :-)
Visst är det roligt att baka!!
Kramar K
Finns inget godare än hembakat bröd när det blir bra :-) Kram
ReplyDeleteSv: jag tänker åka o jobba i Norge. Mera flöde in ekonomiskt ; -)
ReplyDeleteAlltså ursäkta min blondin-kommentar här men:
ReplyDeleteBakmaskin = en maskin som "mojsar" ihop degen. Använde du inte ugnen efteråt menar du... eller vadå...?? Haha! ;-D
Kram M
Haha jaa en breadmaker ( tror det heter bakmaskin på svenska ) och den gräddar brödet i den också :)
DeleteWow! Det var något nytt. Kände, i likhet med V-götskan, inte till Breadmaker. Men jag kommer ihåg att ett ex till mig i New York hade någon rice-cooker eller vad det heter. Hur som helst var riset klart när han kom hem från jobbet. Kycklingen med om jag inte minns fel. Hur den blev klar vet jag dock inte ;-)
ReplyDeletePS. Garvar fortfarande åt din asroliga kommentar! DS.
:D hade en rice-cooker i Sverige, smidigt :)
DeleteKycklingen gjorde han säkert i en slow cooker.
Det har jag aldrig bakat/smakat, vad duktig du är!
ReplyDeleteÅh de brödet lär ju gott! Och bakmsakin och allt!;-)
ReplyDeleteKram K
men alltså, gott! du är så duktig på att göra sånt där som många andra inte vågar sig på!
ReplyDelete