Salsa Chicken Rice Casserole
Allt i lager typ som lasagne.
Receptet säger för 8 personer men vi var 3 och det blev inte mycket kvar, så antingen är det väldigt små portioner eller också så är vi matvrak.
Måtten är lite lustiga eftersom jag har räknat om till dl.
Du behöver:
3,3 dl okokt ris
4 kyckling brösthalvor
380 g riven ost (smak avgör du själv, jag använde habanero )
1 burk champinjon soppa ( tjock outspädd, condensed heter det här )
1 burk kyckling soppa ( tjock outspädd, condensed heter det här )
1 lök
3,75 dl salsa sås ( jag hade stark )
Så här gör du:
Koka riset, under tiden lägger du kycklingen i en kastrull med vatten, så att det täcker och kokar den tills den är klar.
När de är klara ta upp från vattnet och när de har svalnat lite skär upp dem i lagom stora bitar.
Hacka löken.
Blanda ihop salsan och löken med sopporna.
Värm ugnen till 175 grader
Smörj en form.
Ta hälften av riset och fyll botten med det.
Hälften av kyckling på riset.
Hälften av salsa, lök, sopp blandningen över kycklingen.
Hälften av osten över såsen.
Upprepa en gång till.
Ris, kyckling, sås och ost.
Ställ in i ugnen ca 40 min eller tills den är bubblig.
Smaklig måltid!
Lät smaskigt! :-)
ReplyDeleteÄnnu en rätt att lägga på minnet då jag äter ris igen :-)
ReplyDeleteLåter gott faktiskt!
ReplyDeleteFredag idag!
Önskar dig en skön helg :-)
Kram K