Friday, 1 June 2012

Äppelsmulpaj recept


Om det möjligtvis är någon mer än  Katarina  som vill ha receptet. 
Varsågoda!

150 g smör
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl ljus sirap
2 tsk kanel
Äpplen i skivor eller tärningar

Sätt ugnen på 200-225 grader.
Blanda mjöl, havregryn och socker.
I med smöret i bitar och blanda till en smulig deg.
Smöra en pajform, lägg i äppelbitarna och ringla över sirapen.
Strö över kanel och blanda runt så att äpplena är täckta.
På med "degen" och grädda cirka 20 min.

2 comments:

  1. Tack hjärtat!!
    Ska testa den redan imorgon.
    Nu ska jag stänga mina bruna..
    Sov gott
    Kram

    ReplyDelete
  2. Bästa receptet!
    Jag kör alltid 1-2-3!
    Det kan man variera idet oändliga!

    ReplyDelete