Sunday, 11 December 2011

Dagens middag

Ingefära och lime kyckling med kokos ris åt vi idag.

Lite segt har det varit idag, hade tänkt och klä granen men orka inte riktigt.

Nu ska jag straxt bädda ner mig i sängen och kolla på CSI Miami.


Uppdaterat: Mallan fråga efter receptet till gårdagens middag så här är det. Jag har omvandlat det eftersom det från början var i cups och pounds.

Ginger-Lime Chicken with Coconut Rice

4 portioner
ca 680g skinn/benfri kyckling bröst halvor skuret i 2,5 cm bitar
2 limes riv och krama ur juicen
2 msk riven färsk ingefära
4,2 dl kokosmjölk
1/2 tsk socker
2,4 dl Jasmine ris
1 msk sesam olja
1 msk honung
0,6 dl osötad kokos

Blanda kyckling bitarna med lime juice, lime skal och ingefära låt stå och marineras i ca 20 min.
Blanda kokosmjölk och socker i en kastrull när det börjar småkoka häll i riset och sänk värmen och på med ett lock koka riset tills det är färdigt eller tills all vätska har absorberat.
Värm upp sesam oljan i en wok eller stor stekpanna på medelhög värme stek kycklingen och marinaden tills kycklingen har fått fin brun färg.
Ringla över honungen och stek i en minut eller så låt inte honungen brännas vid.
Ta bort från värmen och strö över kokosen.
Servera direkt med kokos riset.

Smaklig måltid




3 comments:

  1. Det lät riktigt gottit! Hoppas du får en bra dag! Kram

    ReplyDelete
  2. Det är segt här med men så går när man har roligt... ;D
    Kram

    ReplyDelete
  3. Vad fräscht och gott det lät! Recept? Kram

    ReplyDelete