Tuesday, 6 November 2012

Filmjölk

Fru H undrade hur man blandar filmjölk, Västgötskan tyckte att jag är liite lustig :D

Jag tog 5 dl mjölk och 62,5 ml yoghurt, hällde i det i en glasburk, satte på locket, och skakade om.
Ställde den på köksbänken och varje gång som jag gick förbi den så skakade jag, i morse när jag gick upp så hade den tjocknat lite, jag är otålig och hade hoppats på att den skulle tjocknat mer och så kom jag på att jag hade tagit lite, 0,5 dl, för mycket mjölk, men men allt eftersom tiden gick så blev den tjockare och tjockare.
Efter 24 timmar ute på bänken var det dags att ställa in den för kylning i kylen, (rumsvarmt är inget gott) smakade lite på den och ja helt ok inte riktigt den där syrliga smaken men det kan ha att göra med för mycket mjölk eller att den var rumsvarm :)

Varför jag gör filmjölk?

Det finns inte här.
Jag behöver det till bakning.
Jag tycker om filmjölk.
Jag tycker det är roligt att göra eget.

Så om du vill testa då gör du så här:

9 dl mjölk
1 liten yoghurt
blanda ihop i något med lock
låt stå ute i rumstemperatur i 24 timmar, skaka, blanda när du passerar den
kyl
ÄT!!

3 comments: