Friday, 27 January 2012

Creme Fraiche

Ok
Malla undra vad fetthalten i CF blev, tyvärr kan jag inte svara på det eftersom jag inte har en aning hur man räknar ut det.
Men om nån vill tala om hur då kan jag säkert svara på den frågan :)

Livet innan Liten och Västgötskan  undra hur man gör och det kan jag faktiskt svara på :)

Så så här gör man egen CF:

2 cups (500 ml) grädde
3 tbsp (45 ml) buttermilk

På låg värme värm upp grädden, den ska inte bli varm bara så att "kylan" försvinner från den.
När det är gjort rör man i buttermilken.
Häller upp i en glasburk och låter den stå i rumstemperatur i 24 timmar.
Var 6-8 timme rör man om i den.
Efter 24 timmar ställer man in den i kylskåpet och låter den vara där i 24 timmar.

Nu är den klar och håller sig 7-10 dagar i kylen.

Enkelt eller hur?


3 comments:

  1. buttermilk? hm,vad motsvarar det på svenska markanden tro :S
    vill testa detta!

    ReplyDelete
  2. Oj vad du är duktig som fixar allt själv, Ann-Sofie! Såg jättegott ut. Mums, mums!

    ReplyDelete