Wednesday, 27 January 2016

Beef Jerky

I Fredags köpte jag en dehydrator, mat tork, iaf en maskin som man torkar mat i, kött, fisk, grönsaker, frukt mm.

Jag har under väldans lång tid velat ha en, inte för att jag behövt en men jag har typ velat ha en :) men nu kommer jag faktiskt ha användning för den så jo jag "behöver" den.

Så nu har jag en iaf.
Det första jag gjorde och upp till nu det enda jag gjort var beef jerky.
Torkat kött.

Först gjorde jag en marinad på soja, Worcestershire sås, jalapeno, honung och peppar.
La i tunna skivor av kött och lät marinera i 24 timmar typ.
Sen la jag upp dem på brickorna, och sen på med "locket" och satte på maskinen på 71 grader C sen var det bara att vänta.



6 timmar senare var det torkat och klart.


Packat och klart

Smakar ypperligt gott!!
Av 500g kött blev det ungefär hälften 250g torkat kött.

Härnäst ska jag torka grönsaker och frukt, maträtter mm, jag ska också ge mig på att göra powdered eggs, d.v.s pulvriserade ägg..

Nu ska jag planera dagens middag, d.v.s jag ska försöka komma på nåt att äta.

Ha det!

1 comment: